Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagssamtal

I tjugo år har vi mumlat artigheter till varandra
I tjugo år har vi byggt likgiltighetens säkerhetszon
I tjugo år har vi skyddat oss för varandra
Rädda att väcka skammen skulden och ilskan

Nu tränger kylan in från marken
upp genom fötter och ben
in genom mage och armar
ut genom andning och blickar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-02 17:11



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Känns som vardagssamtal utan "samtal". Inte alls ovanligt, tyvärr.
2015-12-03

  Magdalena Eriksson VIP
Hu! man känner hur håren reser sig och vill ha en tjock tröja.
du skriver träffande om relationer. under ytan och över samtidigt. bra.
kroppen gestaltar ...
2015-12-02

  Blomma-Stjärna VIP
Så bra! om vådan att inte - "väcka skammen skulden och ilskan" - så att man har en grund till att möta den, om förälder eller annan man "stängt av sig från" - "nu tränger kylan in................. ....... ut genom andning och blickar-"
2015-12-02

    ej medlem längre
Ord som lyser på ensamhet i tvåsamhet.
2015-12-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om en relation som inte varit/är som den borde vara!
2015-12-02

  Anya VIP
Lite samma tema på våra texter idag. Jaa relationer är sannerligen inte lätta och tänk hur länge vi kan hålla på och hålla upp nått som inte finns... till slut verkar det brista... eller kan kylan hålla på att sippra och tränga in hur länge som helst?
2015-12-02

  Mats Edin VIP
Tight skriven med rytm och mening
2015-12-02

  Kim VIP
Ja då vore det skönt med en befrielse i nästa stycka…. :)
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP