Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från gren till gren





Tappade taget


virvlade runt dit vindarna bar
rädd för det okända

längtade grenen jag suttit på
den trygga, välkända

såg mig omkring
nya grenar överallt

rädslan försvann
byttes mot upptäckarglädje

började dansa i vinden
hittade en gren där jag trivdes




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-12-10 11:39



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Känner igen mig väl i den känslan.. Mycket bra formulerat/målande diktat !
2015-12-19

  Lars Hedlin
verkligen bra skrivit....
2015-12-16

  StinaJ VIP
Till slut hittar man fotfästet igen, det är bra att det finns nya grenar att klättra till när den man sitter på går sönder
2015-12-13

  Linda CH VIP
Hög igenkänningsfaktor!
2015-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint...det gäller att ta nya tag...
2015-12-12

  lila fjäderblomman VIP
ja det gäller att hitta sitt sammanhang!
2015-12-11

  louisegirl
Så bra skrivet
2015-12-11

  Gunnel Eriksson VIP
Nya perspektiv när man byter gren.
Bra formulerat.
2015-12-11

  M.Eta
Bra jämförelse hur man söker trygghet. Skönt att du hittade rätt. Kram
2015-12-10

  Eva Helene VIP
Jag får en kick när jag läser, tack för den!
2015-12-10

  Hanna Mari Wallin
inspirerande text om att kunna bemöta livets motgångar
och finna lösningar så att hoppfullheten åter spirar i själen.
2015-12-10

    Dan Myrbeck
Bra jämförelse!
2015-12-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om att hitta nytt fotfäste i livet!
2015-12-10

  Blomma-Stjärna VIP
en fin dikt som ger tilltro till livet för den som tappat taget!

2015-12-10

  Respons VIP
Ett positivt sökande!
2015-12-10

  ULJO
Precis som själva livet och sökandet efter sin identitet
2015-12-10

  Rise Little One
Härligt med många nya möjligheter :)
2015-12-10

    ej medlem längre
Att förlora fotfästet för att sen hitta stadigare grund...underbart skrivet!
2015-12-10

  Gunnel Eriksson VIP
Du har råkat skriva "ditt" i st.f. "dit"
Går så lätt när man skriver på dator.
Gunnel
2015-12-10

  Marianne Räf
Ja, någon gren ska väl duga ?!
2015-12-10

  Maria Sundelin VIP
En fin liten dikt
Kramar
2015-12-10

  Åsa Njunjes
Genom rädslan till det hoppfulla. Fint!
2015-12-10

  Johan Strömstedt
Tänker på ekorren som tog ett hopp till annan gren. Den var för svag och ekorren föll mot marken. Som tur var så tog de starkare grenarna hand om fallet. Lätt förvirrad så satt ekorren stilla en stund och sedan var det full fart igen. Det gäller att våga.
2015-12-10

  överlevaren VIP
Skräckblandad förtjusning kan kittla och uppmuntra till något nytt!
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP