Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en tanke på religions krigens olika tillhörigheter och dess konsekvenser.


Dessa religions strider

religion bär man inom sig
den är helig för var och en utav oss
om man är troende.

varför ska man då behöva
ständigt och jämt behöva skylta med det?

Är man själv övertygad om det man tror på
så behöver man inte omvärldens bekräftelse

Religion är något andligt
något vi ej kan ta på eller ens bevisa
annat än med vår egen känsla av övertygelse

tro ger tröst
hoppfullhet och skapar
engagemang inom oss för
våra med medmänniskor

Religion vill människan endast väl.





















H.M.W copyright 2015






Fri vers (Fri form) av Hanna Mari Wallin
Läst 448 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-12-12 08:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldans bra......
2015-12-16

  Märta Kajsa Nyholm
Jag känner precis likadant. Bra beskrivet.
2015-12-16

  StinaJ VIP
Sanna ord
2015-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Ibland blir jag så trött på alla som inte kan acceptera att inte alla tror likadant som de själva gör.
2015-12-13

  Bo Himmelsbåge
Just så är det...! Var och en har RÄTT ATT TRO precis på vad de vill...! ... så länge det inte skadar någon...!
DÄRFÖR är ALLA RELIGIONSKRIG helt förkastliga... man KAN INTE TVINGA NÅGON ATT TRO... på något den ej tror på... detta säger sig självt!
MAKE LOVE NOT WAR!!!
2015-12-12

    ej medlem längre
Ja tänk om alla kunde förstå det.
2015-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
Religionskrig har funnits i alla tider och tyvärr vill inte alla religioner människans väl...men önskan är väl att alla ska få tro det de vill utan att behöva vara rädda...
2015-12-12

  överlevaren VIP
Precis var och en är salig på sin tro och det bör respekteras av andra!
2015-12-12

    ej medlem längre
Tar med mig dina kloka ord ut i dagen.
2015-12-12

    ej medlem längre
Som kristen har man en mission, utan att tvinga på. Det är ju ett glädjebudskap å man kan inspireras!
2015-12-12

  ULJO
Precis andligheten bär man inom sig och är ens egen den ska man inte tvingd på andra. Att tvinga andra till tro är skadligt det är därför vår värld har sett ut som den gör och allt jämt gör.
2015-12-12

  louisegirl
Så sanna ord <3
Bra skrivet
2015-12-12

  Bossepoet från Österbotten
Bra skrivet
en uppmaning för alla
förbjud inte religionen
den tillhör alla
2015-12-12

  aol
Helt rätt och så sant skrivet,
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Mari Wallin
Hanna Mari Wallin