Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Önskelistan!


En vettigare Jul


Du ställer frågor.
Att jag dem sväljer,
beror på plågor, - -
ej att jag väljer.

Själv, vaktar jag min
blåsvarta tunga, - -
- som är alltför stinn
för å skönsjunga.

Här, ibland skuggor
känner jag en hets, -
då jag ser suggor,
som i TV äts.

De frossar i skinka
i flottiga fejs. - -
Vill gå å pinka --
å göra ett Rejs !

Är inte så kul
att vart år fira --
en svinaktig Jul!
Vill, bara, lira - -

- nått bra kassettband,
med Musik från förr -
ur Minnenas Land;- -
- sånnt jag gärna hör !

Bubbla i sängen ~~~
å vänta på den
morskaste Drängen -
-- i Historien !....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-12-16 21:45



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jo, det blir lätt lite tjatigt när man julat i många år!
2015-12-18

  louisegirl
Tänkvärda ord om julen
Bra Marianne!
2015-12-18

  Lars Hedlin
Bra där vännen!
2015-12-18

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, julen kan firas på många olika sätt...eller inte firas alls...man väljer ju själv...
2015-12-17

  överlevaren VIP
Ja julen kan vara laddad på många sätt... det enda är att göra vad som själv känns rätt.
2015-12-17

  Marita Ohlquist VIP
Din variant av julen verkar bra tycker jag!
2015-12-17

    ej medlem längre
En tänkvärd text om julen.
2015-12-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och tänkvärt om julen, som inte är det bästa för alla.
2015-12-17

  Blomma-Stjärna VIP
champagne och gamla kasettband på åktur i sängen till minnenas land - wow-! låter bra!
- men vad ska du ha för käk, då?
undrar jag...
(ingen kommentar om morskaste Drängen - i Historien)
;-)
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf