Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den fjärde...

Den fjärde synden skapade en dygd.

Sju är orden jag måste kunna
för att min salighet rädda.
Fjärde synden är så lätt att bära
efter jag ej, utan spegel kan se
min avunds mörka blick.

Lätt då att låta längtan att bekräftas
döljas i en enkel gåva.

Humanitas kan vara så svårt att förstå,
ingen skall ifrågasätta inte ens jag själv.
Ge din gåva med ditt hjärta
när du själv ej gåvan fått.

© Bosse 17 december 2015.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-17 14:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Salig blir man inte om man inte är född på nytt.
Synd handlar inte i första hand om gärningar.
Det handlar om vem/vad man är.
Syndanaturen får oss att begå synd. Synden är med andra ord ett symptom. Toppen på ett isberg.
Därför behöver man bli född på nytt.
Rom håller ett hårt grepp om många kristna och för dem vilse. Luthers kamp är inte avslutad.
2015-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten