Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andras generationers liv

De ungvuxna bordet bredvid håller ihop sina hjärnor med toppluvor
Ändå flyga otyglade ord och dito meningar villa ut utan slut
-provoceras av deras tugg
ande
Är inte ens avundsjuk på att de verkar ÄLSKA det mesta

Det är för mycket liv ba

Mina föräldrar å andra sidan
-i den tidigare generationsändan
duckar elegansen i mina ordflätor
frågar efter substanser
: Vad hände med hen? Hur gick det sen?
Är så mycket liv i dem, omsorg om omsorg

De sitter fasta i handlingen

De har huvudbonader av samma skäl, och ändå helt tvärtom




Fri vers (Fri form) av Mats Edin VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-21 16:20



Bookmark and Share


  Respons VIP
Sista meningen får mig att le igenkännande. En bra dikt!
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP