Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Vift i Koma.


Sömngång


Mitt, då jag sover mörka,
Inre, ser då inte Verkligheten,
omkring min medvetslösa kropp.
(Kan jag tro, att jag går upp
ur sängen, då jag somnat?)

Jag är harmlös, då, för envar
i Världen, - då jag icke äger
nånn Uppfattning om de vaknas -
Tingens Ordning å är utan känsla
för det som sker å ser å "vet" !

Vakenheten är bortblåst å väck!
Jag öppnar dörrar med nycklar,
som nånn har lagt i min hand.
Går i Staden, söker mig till kvartér,
där tidningar å godis försäljes.

Tunnel-Banan är skrämmande å
farlig! Min Ande blir orolig inför
de ilsket rusande tågen, - å spåren,
som korsar varandra. Jag vill
därifrån, å komma -säkert- Hem !

Hamnar på nånn Dam-toalett,
där nåra barnungar envisas med
å få injicera kasst 'Speed' ini
tunna blodkärl i mina händer.
'Kickarna' uteblir till min besvikelse!

En man, - Marcus, - gick i Sömnen,
på avd. 6, S:t Görans Psyk., i höstas.
Som, i ett Blixtnedslag, kände jag
igen min egen sov-situation, då han
- famlande, - öppna´dagrumsdörren !







Fri vers av Marianne Räf
Läst 265 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-29 03:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra skriftat :)
2015-12-29

  i af apa
en märklig gång.
bra berättat!
2015-12-29

    Dan Myrbeck
Ja, i drömmer är
allt möjligt och
omöjligt möjligt.
2015-12-29

  ULJO
Grattis till placeringen av denna vältaliga text
2015-12-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Drömlikt tillstånd skriver du starkt och detaljrikt om.
2015-12-29

  överlevaren VIP
Dina dröm ord går vaket genom texten och ger en inblick i några mardrömliknande händelser.
2015-12-29

  louisegirl
Stark och tänkvärd text
2015-12-29

  Anya VIP
Stark text om ett drömskt men ändå vaket tillstånd. Marcus och barnungarna som injicerar griper tag om mig extra mycket. Kärnfullt berättar du.
2015-12-29

    ej medlem längre
Stark och tänkvärd text som alltid från din glödande penna.
2015-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text om dröm och verklighet!
2015-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf