Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Springer upp & ner i behovstrappan


Den här båten går samma trad:
Här är alla mjölktänderna
sorterade i kronologisk ordning
lagda i sammetsask. 

Snuttefilten tryckimpregnerad
med kärleksbegär, hjärtan,
änglar, dimma, medberoende,
doftminnen och tragedier. 

Både fasad och spegelrum
putsade, och alla skuggor
hänger i sina galgar i garderoben.
Vilddjuren ska få sitt kött i källaren, 

medan jag funderar över
hur många gånger jag ska
pilla bort skorpan på
barndomens skrapade knä.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 690 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-03 12:55



Bookmark and Share


    Annika J
Bra dikt förståss! Och bra dikter blir man inte färdig med.
Sista strofen mycket intressant. Jag gillade att peta bort de ständiga sårskorporna på knäna. Gör jag det än?
Kanske dags att komma ut ur garderoben?
2016-01-07

    prima donna
Väldigt fin och sorglig! Det är nästan omöjligt att låta bli att pilla fast man vet att det kommer att svida
2016-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Det här är den sortens dikt som man kan läsa om och om igen och tänka bakåt på sin egen barndom...själv hade jag en kudde istället för snuttefilt, som jag tyvärr bet sönder och fick slänga i sopnedkastet, det var en av mina sorgligaste dagar som liten...tror jag sparar denna dikt som jag gillar väldigt mycket...
2016-01-04

    ej medlem längre
"Se mig", ekar mellan raderna när jag läser.
2016-01-04

  Magdalena Eriksson VIP
vilddjur och mjölktänder
stort spektra i barnrummet.
känns som att betrakta den prydlighet vuxenheten kräver.
veta att det finns mer
att barn inte låter sig översättas i ord
ja en sorg och glädje hur skorpan pillas.



2016-01-03

  Jaseph
minnen sorteras
barndomen tränger sig på
och visst gör det ont
2016-01-03

  i af apa
vilddjuren ska få sitt kött i källaren...

gillar jag!
2016-01-03

  Trädskugga
Om fasaden som inuti kanske fortfarande är en sårskorpa från förr, en omtumlande och rik text.
2016-01-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om en vuxen människa som funderar på sitt liv.
Det som varit, det som är och hur det skall bli.
Rubriken är väl vald.
2016-01-03

  Nanna X
Maslows behovspyramid tycker jag borde skrotas. Den sätter de materiella behoven före de andliga, fast vi vet att ett barn inte överlever utan språk i någon form. Fast kanske var det inte alls den trappan du skrev om.

Fin och sorglig dikt!
2016-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson