Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EUCKLID N:O 118 I VATTENFALLS KRAFTVERKSBYGGE I LAXEDE

hade en ung förare, drygt 20-år gammal,

som tyckte det var intressantare med

eldpelarens längd, från avgasröret


som stack upp - rakt upp -

ur motorhuven,


än komforten, motorstyrkan, inkomsten,

antal lass per dag och annat

sådant.


Det var eldpelarens längd

på natten, som gällde:

var betydelsefullt.


Men det blev ändå ett kraftverk,

exakt som tänkt var: och

enligt ritningarna,


fast många av huvudaktörerna

var unga och tänkte på

fel saker:


som exempelvis föraren på

Eucklid 118, stor och

gul.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 78 gånger
Publicerad 2016-01-09 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld