Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MANNEN MOT VINDEN

Han gillar att gå   mot  rött, det  ger  livet
en extra spänning menar han.

Han  motsätter   sig   alla   former  av  an-
passning,  menar  att  det  är  för  tämjda
djur, och  han ser  sig  som  en  rationellt
tänkande    människa    med   emotionell
handlingskraft   av  valfrihet  i  ett  demo-
kratiskt samhälle.

Men åtskilligt av vad myndigheterna  ser
som rätt, betraktar han som fel, och även
vissa  företeelser  de  i   sin  intellektuella
förstelning   ser  som  normalt,  betraktar
han som onormalt.

Han är därtill helt oförmögen hysa någon
som helst rättvisa med de orättvisa.

Han tillhör den sort som under 2:a världs-
kriget skulle ställts framför  Gestapos exe-
kutionspatrull.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-10 07:46



Bookmark and Share


  DominiQueen
Och han är älskad...
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP