Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Driven bortom mina konturer

Mina känsligt seende ögon drev min blick utåt.
Tjockt hängande stämningar vallade mina val.
Syresättningen med andras utluft gav mig andnöd.
Och nerverna förgrenades externt.
Till ett rotsystem som letade näring.
Bortom mina konturer.
Bortom huden,
Som alltför subtilt avskiljde mig från andras livsrum.

Genom andras ögon såg jag på min kropp.
Uppfattade värdet med ögonmått.
På besök i andras privata fängelser,
Konstruerade av omdirigerade rädslor,
Undersökte jag frihet.
Med en bestående olust och misstänksamhet.
Och beskyllde mitt inre för det.

Jag studerade, frågade, jämförde, anpassade, försökte.
Driven utåt letandes efter tröst.
Sökte vägledning och mening där.
Lät mitt sinne gå ärenden åt det jag trodde andra begär.
Speglade mig i blanka ytor av reaktioner, miner, spel.
Om det som finns där ute är rätt,
Är då mitt inre fel?

Påstridigt ropade kroppen på min närvaro,
För min oövade röst att tryggare våga fram.
Skrek efter kontakt.
Gastade mitt namn.
Smärtade. Stelnade. Skakade. Saknade.
"Kom" andades den,
Låt mig snälla få vagga dig i min famn.




Fri vers av Quietmind
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-12 20:33



Bookmark and Share


  sann e
<3

Stark, obehaglig, vilsen och sorgligt men snällt landande i slutet.

Och så vackert språk, jag kan rekommendera att läsa den högt för sig själv.


2016-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Quietmind
Quietmind