Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Förvandling sker...


Poetporträtt


Mr. X spökar
ini blå sinnen !
Mitt hjärta bankar.
Min Själ är ej fri, - -
utan rör sig i
modstulna tankar -
å tunga minnen
i hjärnans krökar.

Jag är en mondän
Mademoiselle, - -
- fast påver som få, -
här i Västerland !
En gulrosa hand,
utan nånn ring på,
bleknar en grå kväll,
då timmen är sen.-

Mina summor små,
lägger jag på Snask -
å cigaretter...........
Så, genereras - - -
Poesi, rätt, - kass !
Å, bläcket skvätter ¨¨¨
under armen, - rask, -
då, jag plitar på ....

Piller å bullar, --
jag hungrigt förtär!
En Förvandling sker !:
Genom å bli mätt
får jag mera lätt,
koppla Idéer * * * *
så texterna bär;-
-- å Rimmen rullar ...






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 436 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-12 20:08



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Så bra du rimmar återigen och jag njuter av din "krassa & konstaterande" ton som lockar mig till ett leende.
2016-01-18

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt sätta att göra ett porträtt...
2016-01-16

  ULJO
Mycket bra detta.
2016-01-15

  Lars Hedlin
Mästerligt framfört min vän! :)
2016-01-14

  louisegirl
Gillar din dikt mycket
2016-01-13

    Dan Myrbeck
Bra att du köper Snask -
å cigaretter! Då riskerar du
ju inte att slösa bort dina
pengar.
2016-01-13

  Anya VIP
Gripande men ändå humoristiskt målar du upp ett porträtt. Tycker om hur bläcket skvätter under armen...ser det framför mig. Håller med Afrikas röda blomma...
2016-01-13

  Marita Ohlquist VIP
Härligt självporträtt, jag gillar det!
2016-01-13

    ej medlem längre
Ett generöst självporträtt!
2016-01-12

  överlevaren VIP
Smakrik text om livets hunger!
2016-01-12

  Blomma-Stjärna VIP
du är en baddare på flotta korta meningar med rim - men, om jag ska tro det ovan skrivna, är piller och bullar bättre för din poesi än cigg och snask
2016-01-12

    ej medlem längre
Det här tyckte jag var så himla roligt skrivit "Piller å bullar, --
jag hungrigt förtär!"
Du skriver på ett fantastiskt sätt sarkasm blandat med humor o allvar.
Mvh annokas
2016-01-12

  Arne Ugglemosse
Tjusig rimfläta!
Den som är skärpt
fattar ju att
inte så lätt
att få rätt
i rimmens rabatt.
Det som du värpt
går gott att äta!
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf