Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag drunknade igår


om jag drunknade igår
i dessa flytande gators vågor
i djupet av Stora torg
i denna stad byggd av regn

hos simmarna och sjunkarna
har månen rullat över, lagt sig på sidan
                                 det är långt innan is
de grunda är farliga för seglarna
de djupa är farliga för dykarna
                                 klipporna ska flyta 

inne i St. Nikolais stendunkel
spänner tengbomsorgeln ut sina vida vingar
                                 ruvar tystnadens ägg
Z nového svêta har satt full rigg i e-moll
skrovet ryser som en stridshäst innan batalj
fören reser sig frustande och faller frustande
                                 och faller
när jag föll överbord igår
bredvid Europa och tjuren
drunknade jag

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 480 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-14 08:00



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, här vadar man fram mellan orden... man känner sig som ett barn som inte kan hålla sig ifrån vattenpussarna... men det kan nog bli lite för mycket av det goda...snyggt skrivet...
2016-01-16

  Linda CH VIP
Fantastikst mäktig text med många perspektiv och superfint språk!
2016-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Strövar runt i Halmstad när jag läser din fina text!
2016-01-14

  Anya VIP
Tycker om tidsperspektivet i denna. ...om jag drunknade igår... Händelserikt hos simmarna och sjunkarna. Tycker också om hur du knyter ihop texten på slutet...konstaterar igen att du drunknade.
2016-01-14

  i af apa
attans bra! stramt, väl avvägt med fall inuti som skapar rörelsen.
tolkar texten som en dykning
2016-01-14

    ej medlem längre
Tranströmer hemsöker haämsta?
2016-01-14

  Magdalena Eriksson VIP
orgeln och drunkningsdöden är suggestiv och mycket berättas utan att peka finger
platsens mystik känns och tystnadens ägg ruvas...
2016-01-14

  Nanna X
Man kastas mellan olika vattenfyllda miljöer, än simmar man i fontäner och vadar på gator, än förliser skepp, hästar och katedraler... översvallande och vågat mäktigt!
2016-01-14

    ej medlem längre
Spännande och med ett mycket vackert bildspråk. Gillar väldigt mycket "inne i St. Nikolais stendunkel
spänner tengbomsorgeln ut sina vida vingar
ruvar tystnadens ägg". Bravo!
2016-01-14

  Respons VIP
En stad (Halmstad?) beskriven i ett undervattenperspektiv. Ett bra grepp för att göra staden magisk. Referenser till ett musikstycke som gör mig nyfiken Z nuveho sveta. Vattenlandskapet knyter an till en hotande miljöbild. Mycket spännande läsning.
2016-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson