Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ej nått speciellt !


Allmänt om Ingenting


Inget varar för evigt!
Inte ens kalla novemberregn.
(Poesi i nutida Rock 'n'Roll).
Blå rök stiger i vardagsrummet.

Dricker, törstig, den
kalla plommonsaften.

Sov ljuvligt, på kvällen.

Tänkte mejla Överlevaren.
Men lät bli, tror - ändå -
hon sover som bäst, nu !

Röker en rosa Blend !
Nikotinet, m.m., gör
gott i hjärna, hjärta -
å lungor ! Vore knepigt
å va´ utan cigaretterna!

Sugen, hungrig på --
kaffebröd,-- men det
finns inget hemma !

Det är mycket som händer !

Skriver en småtråkig dikt -
-- om, just, Ingenting.

Pärlemor av död i
ögonvrårna och
i mungiporna.-

Han sjunger som i en
vakendröm mitt i natten ...
Stående fråga: - -
-Vad väntar, framöver ?






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 466 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-17 08:08



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Trevligt och personligt att du nämner skrivarvänner i texten!
2016-01-18

  överlevaren VIP
Härligt ordat om allt och ingenting!
2016-01-18

  Åsa Njunjes
Om vardagstristess och uppgivenhet men ändå, trots det; hopp!
2016-01-17

  Blomma-Stjärna VIP
ett nöje att läsa en småtråkig dikt -
- om just, Ingenting
varm applåd!
2016-01-17

  louisegirl
Bra och livsbejakande text i nuet
2016-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland blir det bara så bra att skriva om just ingenting.
2016-01-17

  Lars Hedlin
Mångfacetterad text!
2016-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Härlig mångfald i din text om ingenting!
2016-01-17

    ej medlem längre
Betraktelser i ögonblicket. Bra!
2016-01-17

  SatansSon VIP
vilken festlig dikt- men sluta rök om du har diabetes. det är inte bra. jag andas tungt o omständligt sen jag hade rökt med diabetes på 00-talet.
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf