Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är inte

jag är inte
min hårfärg
inte ens när jag färgar håret blått
min hårfärg är inget politiskt ställningstagande
min hårfärg är ingen revolt
min hårfärg är inget barnsligt
min hårfärg är inte opassande
min hårfärg borde inte vara uppseendeväckande
min hårfärg är
och det räcker

jag är inte
mina ögonbryn
inte ens om de är buskigare än vad någon tycker att de “borde” vara
mina ögonbryn behöver inte noppas eller färgas
mina ögonbryn gör mig inte “okvinnlig”
mina ögonbryn gör mig inte “osvensk”
mina ögonbryn gör det inte rätt för dig att skrika “blatte” efter mig
mina ögonbryn är inte opassande
mina ögonbryn är
och det räcker

jag är inte
mitt sätt att gå
inte ens om jag inte går “feminint”
mitt sätt att gå är inte “feminint” eller “maskulint”
mitt sätt att gå är inget som gör mig till homosexuell eller heterosexuell
mitt sätt att gå är inte opassande
mitt sätt att gå är
och det räcker

jag är inte
mina glasögon eller mina hörlurar
inte mina kängor eller min reflex som föreställer lilla My

jag är inte
min längd eller min vikt
inte mitt kön eller mitt namn
inte min civilstatus eller min läggning
inte min brist på tro eller min brist på yrke
inte mina högskolepoäng
inte mitt dåliga minne eller min brist på fokus
inte min depression eller min utbrändhet
inte min förmodade diagnos
inte mina antidepressiva eller min sjukskrivning
inte min tendens att bry mig för mycket
inte min hopplöshet
inte mina styrkor eller mina svagheter

jag vet bara inte vem jag är eller vad jag är
men jag hittar kanske rätt
med hjälp av uteslutningsmetoden




Fri vers av erica engdahl
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-18 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl