Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprickan i väggen

Det är en spricka i väggen
Jag ser på den och undrar hur den kom dit
Kanske var det ett slagsmål här,
någon dunsade in i väggen med otrolig kraft.

Fast kanske var det någon som ristade in sprickan,
med flit,
slet med att få fram ett budskap,
kanske var det ett rop på hjälp.

Eller kanske är det en dålig vägg,
väggen kanske har möglat och sen spruckit.

Kanske en barnfamilj har bott här,
och kanske ett barn har bråkat med sitt syskon,
och råkat skada väggen.

Men det kan ju också vart så att här bodde en konstnär,
som blev frusterad på sitt arbete.
Slog knytnäven i väggen.

Fast knytnäven kunde ju också tillhöra en ensamstående förälder,
som fick en meltdown över att denne inte fick vardagen att gå ihop.

Fåran i väggen stirrar på mig,
medan jag går ut från lägenheten som hyresvärden haft visning i.




Fri vers av Tricia Johansson
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-19 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tricia Johansson
Tricia Johansson