Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet skört som en tråd


LINDANSAREN.

LINDANSAREN.



Livet kan vara ibland att dansa på slak lina utan skyddsnät
Ibland borde man anamma sin bästa sida och säga ja, jag förlät
Borde inte prestigen komma i andra hand och förlåtelsen i första led
Detta skulle vara något man tog till ofta så det blev en riktig sed

Dansen går vidare i livet och man upptäcker många goda komponenter
Men inget är förutsagt livet kan inte spelas upp även om man har många
Dirigenter
Utan man måste improvisera ibland och ge livet en stor chans
Då är jag övertygad om att det flesta faller på plats med stor glans

Att ha som vana att alltid bjuda på sig själv och inte vara egoistisk
Vem vill inte bli bra mottagen av människor man är väl ingen högrisk
Det behöver inte vara stora pretentioner utan bara en mänsklig hand
Den har en stor förmåga att både väcka känslor och skapa riktiga band

Så visst kan man dansa vidare på sin lina utan att vara egentligen rädd
Det som är viktigast är hur man är inuti inte hur man är klädd
Så ta av alla maskerna och visa glädje och förtröstan på vår vackra jord
Då behöver man bara vara människa där behövs inga bevingade ord

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-22 16:24



Bookmark and Share


  rondell
"Förlåtelsen i första led"
och att inte bara se på ytan
Bra skrivet och hoppfullt!
Tack att du dela med dig av den.
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj