Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett spökes födelse



invid kyrkans fabrik
ligger ett tappert ensamt lik
framför en himla helig relik

en snart planterad själ
gavs ett sista farväl
vid tidens vägskäl

utan askan strödd
ändå snart återfödd
ur jorden svenskfödd

märg och skallar
frusna ballar
döden dig åkallar

gravens frö djupt nu frusen
andar följer med ljusen
längs dem blanka bårhusen

ett spöke blommar strax
från gravens klimax
där anden snart svävar kring sin galax

nu växer någons nya energi

skuldfri
smärtfri
drogfri




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 411 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-22 21:52



Bookmark and Share


  aol
Mörkt strömmar orden griper tag en önskan ändå hoppfulla är dom sista raderna,
2016-02-23

  ULJO
Melankolisk text med fin rytm och bra rimförmåga
2016-02-21

  Carl Mikael Fäldt
Märklig text detta-skapar en skön känsla av vilja till begriplighet!
2016-01-23

    Marica Dahl
Gillar rytmen i denna tragiskt mörka, allvarsamma men samtidigt glimten i ögat-text;)...väcker många tankar!
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B