Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SOL UTE SOL I SINNE


SNART VÄRMER SOLEN VÅRT HJÄRTA


SNART VÄRMER SOLEN VÅRT HJÄRTA

När ljuset når vår jord och när allt blir så grönt
Då våren nalkas och det blir så där bildskönt
För snart värmer solen våra frusna sinnen och hjärta
Blir det en svår balansgång med denna världssmärta

Solen kommer att mer och mer visa sina talanger
Basunera ut denna årstid med trumpeter och klanger
Allt nalkas oss mer nära när naturen visar sin bästa sida
Så är ju målet nått när vi vinterns tid fått genomlida

Varje träd lyfter sina grenar mot himmelen i en stilla bön
Det blir lättare att kunna motivera sig nu där i bilkön
Ingen årstid påverkar oss mer än denna ljuvliga vår
Den spelar upp många av sina instrument som en
strängmusikkår

När de första vårblommorna sticker upp sina blyga knoppar
Nu kommer det att sjunga i båda dal och bergstoppar
Njut av denna vår för snart kan den vara för alltid över
Då borde du nog i stället leta efter ditt lyckoklöver


Så låt kärlekens trumvirvlar spela för dig alltid
Hjärtat behöver att ta igen sig och få frid
För din stund på jorden är det största gåvan du fått
Även om du inte är förmögen och bor i ett drömslott

Bo GRapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 404 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-25 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj