Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SINNESSLÖ STAD

det stirras sinnesslött

i en sinnesslö stad

där skärpa sällan gjort

någon människa glad

man glor som om du kom

från en annan planet

hur ofta kan man köra

med tin tin i tibet?

 

 

ja, här är tröskeln låg

min och er - samma sak

det handlar om att alla

ska ha samma smak

här vakar vi som hökar

ibland slår vi ner

och tillslagen tycks öka

i dessa kvarter

 

 

och kommer du med slipstenen

reser man ragg

man sparkar dig på smalbenen

hyser sitt agg

för slöheten är värd

att försvaras, förstås

ja, endast då är tomheten

redo att slåss

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 27/1 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 252 gånger
Publicerad 2016-01-27 13:48



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Älskar de två sista raderna. De ramar in hela texten och slänger ut den i universum.
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP