Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅT OSS ALDRIG GLÖMMA FÖRINTELSEN


ANNE FRANK

ANNE FRANK

Att vara så hatad av människor som inte hade nåt förstånd
Hur gick tankarna var det bara för jag inte var blond
Vad hade jag gjort dessa grymma män en liten flicka som jag
Man kände paniken och man blev väldigt knäsvag

Att bo på en vind och vara tyst som en mus hela tiden
Visst tänkte jag när jag skrev dagboken på framtiden
Min värld var egentligen väldigt ljus ögonen ville se himmelen
Ingen kunde riktigt förstå dessa herrar och krigsspelen

Varför skulle jag vara sämre än någon annan på denna jord
Men det kändes i hjärtat när man hörde talas om massmord
Hur kunde vi vara så skräckinjagande för dessa stolta herrars profet
Vi som bara vill leva lugnt och stilla och trodde på vår andlighet

Att jag inte fick njuta av denna värld utan bli ihjälgasad som ett djur
För denna ideologi borde förintas denna djävulska diktatur
Så jag Anne Frank fick inte leva det liv jag hade hoppats så mycket på
Glöm aldrig Mig och Alla som dog i denna förintelsen,jag ett litet vasstrå

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-29 09:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj