Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATTEN BESTRÖS AV STJÄRNLJUS

NATTEN BESTRÖS AV STJÄRNLJUS


NATTEN BESTRÖS AV STJÄRNOR I ETT STORT STJÄRNLJUS
DEN BERÖR LIKA MYCKET SOM ETT VACKERT KONSTVIRKESHUS
RYMDEN TALAR TILL OSS OCH VISAR OSS DENNA VÄRLD
EN OUTSALIG KÄNSLA AV ATT BLI MYCKET ÄLSKVÄRD

HIMLENS RAND PÅVERKAR OSS ALLA JU ÄLDRE VI BLIR
EN OEMOTSTÅNDLIG PRESENT OCH EN SOUVENIR
TRAPPAN TILL DET SOM INGEN VET HUR DET SER UT
DET VI TROR ÄR ATT ALLTING SÅ SMÅNINGOM TAR SLUT

DETTA UNIVERSUM SOM HAR FUNNIT I SÅ MÅNGA ÅR
HÄR FINNS DET INGA KOPIOR ATT KÖPA I SINGAPORE
DENNA OÄNDLIGHET MED GALAXER OCH STJÄRNOR
HAR VI SVÅRT ATT TA IN I VÅRA MÄNSKLIGA HJÄRNOR

STJÄRNLJUSET SOM VI SKÅDAR HAR LYST LÄNGE OCH VÄL
ETT LJUSSKIMMER AV EN LÄNGTAN FINNS DÄR INNE I VÅR SJÄL
DET TAK SOM OMGÄRDAR VÅRT PLANET HÅLLER NÅGON I SINA HÄNDER
MÄNNISKOR BLICKAR UPP MOT DENNA LJUSPUNKT FRÅN VÄRLDENS ALLA LÄNDER
Bo Grapenskog





Bo GRapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 187 gånger
Publicerad 2016-02-05 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj