Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POLITIKERS FÖRSÖK ATT MÅLA MONA LISA

POLITIKERS FÖRSÖK ATT MÅLA MONA LISA

Politiker som kör denna gräddfil en av dessa är Bo Frank
Vi bryr oss inte om våra egna en typisk slogan,men jag är pank
Det klart att man måste tänka på sig själv och inte andra
Politiken är ju att klamra sig fast och kanske någon gång fotvandra

Om jag står och pläderar för det ena och det andra så stämmer inte det
För i verkligheten blir det helt annorlunda då faller denna bräcklighet
Man skor sig på småfolkets bekostnad och tror sig vara den allsmäktige
Visst har jag det bra inget tal om annan jag i kommunalfullmärktige

Kunde man inte lyssna på vad folk har att säga är inte det demokrati
Nej,man snickrar ihop alla argumenten i sitt eget lilla spinneri
Dessa berör inte vanliga människor bara när de ska få väljarnas stöd
Hur man än ser på det behöver egentligen inte politiker något bostadsstöd

Att tala och inte säga något är ett epitet som politiker är duktiga på
Man upphöjer sig själva och sin politik så det blir nästan sammetsblå
Är det inte så att ett land ska styras av folket inte av tokiga ideologier
I den här politiska smeten gäller det att kavla ut lögner i pulpetens bagerier

Till syvende och sist men inte minst så blir politikerna folkets fall
De försöker måla denna tavla med fina penseldrag och en målaroverall
Tyvärr blir det ingen Mona Lisa utan något i stil med Picassos kubism
Så vi vanliga väljare får stå tillbaka och var tysta i denna dogmatism

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 326 gånger
Publicerad 2016-02-08 07:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj