Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arcimboldo övar


Bakom glasögonen rör sig en geckoödla,
vrider på huvudet och blinkar snabbt
innan den vänder och försvinner i sitt hål.

En ål rör sig ur djupen, asätaren spelar
fuktigt över vackra vita knivar som öppnas
bara för att åter slutas med mjuka lås.

Hopringlade under gräset vilar huggormar
mätta och dästa i värmen, fulla av kärlek
till sina äspingar och förakt till allt annat.

Blek av vätan stiger sjöstjärnan från botten
uppåt uppåt uppåt, bryter ytan, blir blekare,
torkar då den läggs på solvarmt stenansikte.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 433 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-02-08 08:28



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Du skriver bländande vackert även om ormar som jag är lite rädd för minsann.
bara läsa och tacka kan inte tänka ut något kritiskt.
2016-02-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilka vackra och levande beskrivningar av några av naturens invånare. Tycker om sjöstjärnan samt om huggormen med både kärlek och förakt! Mycket fin övning!

2016-02-09

  Maria Zena Viklund
Bara älskar de sista raderna, "Blek av vätan stiger sjöstjärnan från botten
uppåt uppåt uppåt, bryter ytan, blir blekare,
torkar då den läggs på solvarmt stenansikte."

själv har jag drömt om allt från ödlor till ormar sista tiden, det som rör sig där i bråddjupet men stiger uppåt och blir ett med solen.
2016-02-08

  TrollTörnTrappan VIP
Vilka unikt välfånga(n)de betraktelser du gör!!! Genom både låga och höga register... Dessutom gillar jag enkelheten i att sluta ett stycke med "hål" bara för att inleda nästa med "ål" utan h.
2016-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
Naturens konstverk kan se ut hur som helst...dessa som du gjort, rör på sig...
2016-02-08

  Anya VIP
Jaa här kom han...mästarkonstnären. Blev du påmind när jag skrev om honom? Gillar geckoödlan...gillar dem IRL också. När man är i tropikerna får man sussa sött med dem. Det gör mig inget. De äter upp myggen som man ändå ska akta sig för.
2016-02-08

    ej medlem längre
Se och uppfatta. Makalösa konstverk har denne man gjort. Gillar det sista stycket, ända in i slutet "då den läggs på solvarmt stenansikte"
2016-02-08

    ej medlem längre
Väldigt fint det här. Var det den vackra geckoödlan som förde in dig i djurriket?
2016-02-08

  Respons VIP
Skarpa beskrivningar av några ovanliga djur!
2016-02-08

  Marita Ohlquist VIP
Bakom glasögonen samlas intryck från djurens värld.
Månne ett blivande konstverk?
2016-02-08

  Nanna X
Håller med, alla djuren blir så vackra i din text, även ålarna och asätaren. Sjöstjärnan tar ändå priset :-)
2016-02-08

  i af apa
ser en bild i starkt motljust.
vem håller i kameran så där med linsen rakt i solen?!

ålar är bland
det värsta jag vet
men i text
är det njutbart!

slutet mycket bra
bilden djupnar
i förvandlingen
2016-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson