Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MADONNAN EN LJUVLIGHET

MADONNAN EN LJUVLIGHET

Jag såg Madonnan hänga som en ikon på en naken vägg
Där var det ett skimmer av salighet inte något buskigt skägg
En representant för det goda i livet och kanske ändå mer
Vi borde anamma hennes godhet för dem som ber och inte ber

Glorian runt hennes huvud utstrålar en kraft av en riktig nåd
En kärleksförklaring till alla jorden barn, är hennes röda tråd
Milda ögon som tyder på moderskänslor, med ett barn i famnen
Människor i nöd, men vi förs lugnt mot den trygga hamnen

Kan en tavla av trä förmedla så mycket kärlek och hopp
Ett fenomen i vår värld ,men kanske inte på någon himlakropp
Att bara få vila sina trötta ögon på denna fantastiska ikon
Är det ogudaktigt att kalla den här bilden, för en otrolig Amazon

Människor har känt ro och frid i sitt hjärta, av denna kärleksbild
När hon skänker oss tro i vår själ av att hennes blick är så mild
Låt henne få hänga så länge vi kan gå på den här vår enda jord
För jag kan inte på något sätt beskriva känslan av detta med, mina ord

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 192 gånger
Publicerad 2016-02-10 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj