Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNGELN MED EN BRUTEN VINGE.

ÄNGELN MED EN BRUTEN VINGE.


Borta i dimman ser man en vit gestalt med sin vinge bruten
Ängeln slickar sina sår, hon har inte bara flugit runt knuten
Utan över hela jorden har hon sett allt elände och våld
Hon trodde att det var bättre, men hon blev nästan såld

Det är inte bara vingen som är bruten utan hennes inre tro
Hon vill göra så mycket att på något sätt bygga kärlekens bro
Det fanns ingen försonlighet och människan hade inga svar
Att hjärtat värkte och själen fick sin törn, finns det inget kvar

Men när hon såg det lilla barnet ligga i sin mammas famn
Tycktes hennes tillvaro bli bättre, hon kom in i en trygg hamn
Även om vi har brutna vingar så går det att lappa ihop skadan
Hennes följeslagare kvittar glatt det, en munter gök den gladan

Hon tog nu på sig sin snövita dräkt, stolt flög hon vidare över världen
På något sätt inge att människor bör tro att tänka lite på de viktiga värden
Så res dig upp och låt din brutna vinge få betyda en ny start i livet
För änglar liksom människor, är det bra att få något beskrivet


Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 385 gånger
Publicerad 2016-02-11 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj