Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad tänker du på? En port.


Retorisk fråga - porten






Människan vill ha ett val, ett alternativ.
Det finns en port till en gård.
Antingen kan porten vara stängd eller öppen.

Är den stängd finns inte valet.
Om porten är öppen
finns valet att gå in på gården eller låta bli det.

Människan utanför porten
vill ha valet att kunna säga ja eller nej.
Det är viktigt ibland att ha detta val.

Är du en person som alltid är nyfiken och säger ja?
Eller vill du bara ha ett alternativ att kunna gå förbi
och tänka att du kunnat gå in?

Kanske står du obeslutsam kvar
i undran över om du går miste om något
ifall du går förbi.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-13 18:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inspirerad av din text kan jag konstera att jag inte gärna vill missa något!
2016-02-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP