Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄPPELKNYCKARBYXOR

ÄPPELKNYCKARBYXOR


Ett astrakanäppelträd med äppelknyckarbyxor sitter på näthinnan
Det var nästan att man tyckte att trädet var en friherrinna
Man hade inte så stora pretantioner, ett äpple dugde gott
Detta var den tidens lustifikationer och livets kryddmått

Idag ska det vara mycket innan någon är riktigt nöjd
Man kan inte tänka sig den tidens känsla och fröjd
Barn av idag skulle på något sätt känna denna känsla av lycka
Att lite oförsmädligt bara ett litet äpple får palla och knycka

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 3456 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-18 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj