Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN AUTODIDAKTISKES ÖVERLÄGSENHET

Kompensationens  kreativitet  i  förhållande  till
inkompitens i ett  annat  ämne, där  den  autodi-
daktiska genbanken kompenserar  en oförmåga
i ett annat ämne, är den hårfina gränsen mellan
okunskap och kunskap, tro och vetande  mellan
idioti och genialitet.

Vid  vissa   tillfällen   och   situationer  kan  man
finna personer som utan  att de läst en enda rad
i ett ämne, överträffar den  som  tagit doktorsex-
amen i ämnet.

Om jag vore VD för ett stort multinationellt före-
tag, skulle jag inte  blint  anställa  någon  enkom
för de betyg  hon/han viftar med, utan  även  be-
pröva den  utan  betyg och referenser, för ibland
har det visat sig i samhället att betyg och referen-
ser är köpta.
                                           *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-26 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP