Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Må den bli -- bra !


Finns en Framtid ?


Satt på en brygga
å tänkte mig in i
Framtiden, en kväll.
Undrade, om den fanns
där bortom den röda
Solnedgången å om
den var -- greppbar !

Hur konkret är det
Kommande? Det har,
ju, redan, sett oss, å
farit iväg från detta nu.
Nya små Nu skall gå
förbi å stämpla in
snabba bilder i oss..

Doppade tårna i det
ljumsvala augstivattnet.
Kändes skönt ! Tänkte :
--Det blir en häftig Resa !
Högtidlig Stund, när du
gör mig Sällskap till
Himmelriket i sängen !

Seglar in i Dagens Vik.
Detta, jag upplever, nu,
har alltid, förut, varit i en
Framtid. Så, släng inte
bort Momentet, -- det är
värdefullt; Låt det få
vila, evigt, i Minnet !!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-29 18:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken fin bild du målar upp....i det ljumsvala augustivattnet. Läser texten andaktsfullt.
2016-03-01

  Blomma-Stjärna VIP
spännande text - i nuet finns både minne och förhoppningar!
både nu och sedan och även då fanns i vårt nu allt detta som är runt oss samt vår respons på det
och våra minnen/förhoppningar
2016-03-01

  louisegirl
Tänkvärt bra diktat
2016-02-29

    ej medlem längre
Vackert skaldat och mycket, mycket tänkvärt...
2016-02-29

  överlevaren VIP
Ljuvt och vackert ordat!
2016-02-29

    Dan Myrbeck
Dåtiden kan vi inte påverka,
men däremot nutiden och
framtiden - där kan vi
storverka!
2016-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf