Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långsamt...

Långsamt bredvid varandra
på eftermiddagspromenad,
den dåligt plogade stigen
fick julen att rissla i snömodden.

handtagen stötte vid varandra
och utlöste ett skrockande skratt

framme vid metarbryggan
tog de sina påsar med
torra brödkanter, sparmat

Solens glans berättade villigt
att marsmånad var här, lyckan
var att dela smulor med änderna
vid svartvattnets porlande.

© Bosse 1 mars 2016.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-01 17:32



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Marssolens dagsmeja når min Norrlands själ pimpelfiske, vinter-OS, snömodd, yrande lapphandskar i kvällsdunklet. tack snälla Du för poesin du skriver! Det är bra grejer!
2016-03-09

  Niliboy
Mycketvfint å fantasifull poesi! Önskar jag kunde abstrahera som dig!
2016-03-01

    Sefarge VIP
Porlande.
Fin Skaldekonst
:)
2016-03-01

  SatansSon VIP
intressant text, har du fått fatt på släktboken än
2016-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten