Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige


Vinter

När den vita täcker jordens skorpa som en tunn sjal
samtidigt som luften blir klar och kallt
då dämpas alla ljud och steg från rörelsernas skär

När den vita har målat färdigt alla stadens kulisser
med samma pensel, i samma färg
då lyser staden som vackrast på natten

När den vita sakta rinner ner i flodens hals
och blir hård, tjock och transparent
då kan man se naturens fotografi tredimensionell

När den vita regnar ner från ovan i små portioner
känns det som om gudarna vill skoja
och göra sig lustiga över naturens nycker

När den vita försvinner bakom kullarna
är det täcken på att vinter är över
och är den nya årstiden är här, bakom våra öron





Fri vers av Minona
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-02 11:28



Bookmark and Share


  Knoparemoj
Hej,

Det är härligt att läsa fin poesi.
Tack.

Ha det gott
Bosse
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Minona
Minona