Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POESIN SOM ALDRIG BORDE SKRIVITS

Bland  all flörtpoesi, navelskåderi och egoprosa,
man skapar sig  bättre  ett  eget  rum  med  mör-
bultardikter,
som skingrar  alla  fjollor och driver  dem  ut  ur
rummet,de begriper ändå inte ett skvatt, och de
som gör det vållas  stort  besvär, efter  att  deras
hjärnor blivit  tatuerade  med  mörbultarpoesin.

De ser sig om  efter  sig  själv, och  upptäcker att
de  förlorat  sig, och  andra  letar  förgäves  efter
koden till  sitt  ego, medan  någons  skugga visat
sig dra snabbare än sitt ego, och  skjutit sig själv,
för  det  var  den  sorts  poesi,  som  aldrig  borde
skrivits.

När  så  allt  blivit  försent  ändra  på, tanken slår
likt  en  pendelklyv, att  nyfikenhet  kan  bli  ödes-
diger,om man läser mörbultarpoesi.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-02 18:26



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Om man ställer mörbultarpoesin mot fjolleripoesin så möts den onda medvetenheten gentemot den goda omedvetenheten.
2016-03-02

  Peter Stjerngrim VIP
Paradoxen i det hela
är lite den att
om den poesin inte
hade blivit skriven och publicerad
så skulle insikten om eller åsikten om
att den ej borde ha blivit skriven
ej fått någon grund att stå på ...

Lite som det där med vår önskan om
en perfekt och genomgod värld ...
... Skulle den utopin mot alla odds bli verklighet faller den rätt snart på sin egen orimlighet ...
Ty hur skulle vi kunna uppskatta det goda när vi saknar motsatsen att jämföra med?
2016-03-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Pang ! pang !
2016-03-02

    Max Poisé
Bra!

Helt klart!
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP