Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Neofobi : Rädsla för det nya,främmande


*NEOFOBINS KARAKTÄR

Missförstånd behöver inte  alltid  bero  på  intellek-
tuellt   oförstånd,  underlägsenhet  eller  okunskap,
ibland är den helt  medvetet en försvarsmekanism
vars psykologiska  försvar är  av "neofobisk" karak-
tär i det att allt  okänt  som  hotar  rubba  de redan
invanda  livscirklarna,  måste  och  bör  misstolkas
och  vanställas, helst  om det nya hotar avsätta den
nuvarande allmänna uppfattningen över hur saker-
nas tillstånd i den lagstadgat stadsfästa författning-
en över hur landet ligger är i riskzonen.
Det är nog  därför  neofobers  hjärnor, vet mer om
dom själva än de själva är medvetna om.
                                            -




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 724 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-04 00:40



Bookmark and Share


    tragedin
avskaffa alla lagar och sluta kollektivt mobba folk genom att fängsla enskilda människor
2016-03-27

  Roger Karlsson
se upp för all normalitet -ja
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP