Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNGLA-DIMMAN ÖVER FJÄRDEN

ÄNGLA-DIMMAN ÖVER FJÄRDEN

När jag tittar ut över fjärden
isen ligger som ett täcke
Lite av den mystika ängladimmen
rår över detta område

Skogen där borta liksom talar
Till denna isiga hav
Du behöver inte mullra
Utan vi vet att våren nalkas

Snart så blommar det ut med
Båtar och människor
Fjärden liksom tackar och
tar emot

När kvällen kommer kryper
fjärden ner i sitt lugna täcke
Några svanar guppar med
i vatten rytmen

Nu blir det snart mörkt
För någon har släckt lampan
Snart om några timmar kommer
solen att lysa upp denna fjärd

Med glittrande vågor och skum
som diamater
Detta är naturens gång
En vanlig dag hos fjärden


Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-04 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj