Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mortui vivos docent - De döda lär de levande

Döden, döden
Vad är din betydelse?

Min närvaro,
eviga inspiration.
Uttryckt i poesi.
Förevigt död i en existens av dig.
Älskarinna och älskare.

Omfamnar i ett tillstånd av melankoli,
kvävs av ångesten, du ännu står kvar.
Partner i lustens övertag.
Sveper sitt hopp om befrielse,
i en övrigt färglös värld.

Döden med dess möjliga lovande om frihet.
Besatthet!
Besatthet över mitt psyke,
ty inget ytterligare kan uttryckas.

Inte liknar döden varken gud eller satan.
Ack, mitt begränsade västerländska sinne.
Komprimerad i dikotomier utan förankring i mig.

Inte är döden heller ondska,
eller godhet.
Ett ting mellan himmel och helvete,
åter mitt begränsade sinne,
sin påminnelse görs.

En hemlighet i mig,
existerande i en älskande närvaro.
Lyfter min fallna kropp vid dess krälande på världens botten,
hyllar vid en eventuell lycka.
Så passande du är för mitt liv.

Döden, döden,
din betydelse tvetydig,
i världens motstånd mot dig.

Ack, min hemlighet om dig.
Döden,
Din förekomst i önskans tanke.
Alltid där,
alltid närvarande,
som en skugga,
synlig och osynlig.

Döden, döden,
en älskande tanke.




Fri vers (Fri form) av Midnight
Läst 448 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-05 01:03



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Tack för fin dikt.
Jag har varit besatt av döden sedan jag var ett barn. Det har medfört en medvetenhet till mitt liv.
2017-01-15

    Bergenskristall
Mörkt men på något sätt också vackert
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Midnight
Midnight