Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMSLOTTET

DRÖMSLOTTET

Att man har stora förväntningar på livet är kanske inte så märkvärdigt
Men det får inte gå så lång att det tar all energi, och blir gråtfärdigt
Man borde inte bygga sitt drömslott så nära havets strand
För då kanske man står där till slut med bara sand

Drömmarna är många och man invaggas i en slags falsk trygghet
Den vanliga intaget av mat blir snart förändrat till en diet
Man tror att det viktigaste i livet är att vara riktigt trådsmal
En besatthet blir så stor att ingen kan säga något, det blir ett försvarstal

Livet består av både av glädje och sorg och detta är ingen dröm
Ibland kan man få utstå stor kritik, ibland får man till och med beröm
Det viktigaste är väl att inte livet blir trivialt och innehållslöst
Utan slösa med din charm och ge av din värme, var riktigt generös

Drömslottet får står där i diset en tidig morgon och verka ointagligt
Men ändå är denna bild av längtan till något mycket behagligt
Det kanske skulle vara bra att stå på marken med sina egna fötter
För vad man än kommer så kommer man tillbaka till sina gräsrötter

Bo GRapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-08 17:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Utan slösa med din charm och ge av din värme, var riktigt generös"
Visdom på hög nivå.
2016-03-12

  Solstrale VIP
Snyggt! Drömskt, och upprymmande!
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj