Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SÅG ETT PROGRAM PÅ TV OM SVALOR,FANTASTISKT


SVALANS FLYKT

SVALANS FLYKT

Svalan är en fågel med Formula ett egenskaper i skyn
Man förundras över naturens under och riktigt höjer på sina ögonbryn
Denna ljuvliga fina fågel med sommarhälsningar från ovan där
Det är inte svårt att känna avund när man ser att vingarna så fint bär

En svalas flykt är ett skådespel av en högre skolans art
Lyriska känslor sprider sig hos människans själ, det är helt uppenbart
Det är alltid trevligt att få se henne varje år efter år
Alla hinder i världen hon ska igenom, så man får se hur det går

Naturens egen skapelse av detta underverk man blir helt tagen
Visst är det skönt att se dessa krumbukter så här i vardagen
Lite av en skönhetskänsla sprider sig med svalans hastighet
Borde inte allt få vara kvar, lite längre helst en evighet

Svalans mysterium är lika med människans mirakel
Förutom att svalor ställer knappast till något spektakel
Så jag hoppas att svalor får flyga fritt i framtiden på vår jord
En liten dikt om ett under som flaxar ovanför oss ja, man saknar ord

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-08 23:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fin hyllning till svalan.
2016-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj