Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FREDAGSMYS

Nasare´n kallades han
av gemene man
där han släpar sin stock
genom stadens
träckiga gator fram

snickare bastard
vem bär din spik
till Golgata fram
där dit liv tar slut
i glädje och glam

ditt offer blev så stort, men
glömdes snart bort av alla
som falska eder svurit till andra

© Bosse 5 mars 2016.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-09 18:10



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Tycker om denna dikt
starkt förmedlat.
2016-03-10

  Niliboy
Det verkar som du är besviken på Frälsaren, men han är ju vår Gud å inte så vanlig. Det var ju Faderns vilja att han skulle dö för försona oss å våra synder å uppstå igen!
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten