Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så gick ännu en dag...

Jaha, en dag är slut.
Nästan slut.
Vad fick jag uppleva idag?

Några sekunder
den unge killens
ljusa charmiga ansikte

Han sålde fem frimärken till mig
Där i sin servicebutik.
Hans ansikte log
Där fanns en mjuk känsla
när han klippte ut frimärkena
till mig.

Förut hade han varit sorgsen
aggressiv
Han är ju från Syrien
och har varit sorgsen
p. g.a. kriget
Det förstår jag.
Men nu - ett mjukt charmigt leende

Han är också ung
och längtar efter
en kvinna, barn...

Det förstår jag
Jag är för gammal för honom

Men han sa så rart till mig:
Du ser ut bra, och du kan skaffa jobb!

Det var det enda vackra
jag fick se idag
Förutom mars-solen
Som gjorde mig lite glad.

Jag vet att det finns
så mycket glädje och liv i mig

Varför ska jag låta mig
hämmas?

Nej du, det ska dom inte
få lyckas med!

Jag gör en glädje-revolution!

Bohemen




Prosa av bohemen VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2016-03-11 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP