Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför brassande Vår.


Biljetter till Amour


Den jag mest åtrår,
sjunger som vind genom
ekarna å lönnarnas kronor, -
ifrån Framtida Sommar, rakt
in i min dårskaps hjärta, ---
som ej slagit förgäves under
åren, sen det begav sig 1972 !

Äventyret lutar i den suddigt
violetta Skymning, - som faller
omkring vår gyllene piedestal, -
- med Fästmannen överst, här
intill mig ... Helvetets slemmiga
vita ormar bjuder Alla på sin
motbjudande morbida Mystik !

Har du blivit smittad utav --
Eros´ Sjuka, i den långa,
grönskimrande kvällen ?
Det har drabbat, även, mig!
Icke, vill man va´ förutan
den ljuva Amour som, blott,
Vänskap äger biljett till !

Eldarna ska tändas å flamma
i blåsippors väna rike, då
'de Kära' samlas till den
första majnattens strider --
å festers rus; Vi är det ~~
urgamla Folket, som bär nytt
Liv, att sedermera -- gro ..., -

- envar med Kärlek i hjärtat !!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 340 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-03-11 20:33



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Toppenbra! Härligt kontrasterar det vackra mot det otäcka...
2016-03-16

  överlevaren VIP
Gillar, bra ordat!
2016-03-12

  bumerang
Spännande text med stort innehåll.
Den mest perfekta avslutningsrad.
Gillar stilen mycket.
2016-03-12

    ej medlem längre
Orden är fyllda av liv och lust...vilken härlig text!
2016-03-12

  louisegirl
En så härlig dikt, du ordat till
Gillar denna mycket!
2016-03-12

  ULJO
Den här texten är ju helt underbar, humoristisk och rolig. Lysande helt enkelt.
2016-03-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken under dikt du livger oss läsare med!
2016-03-12

  H.C.B
fribiljett tur och retur, vart som helst blir bra

"suddigt
violetta Skymning"

Kanske detta är din bästa, den är iaf den i särklass vassaste av dem jag läst.
2016-03-12

    ej medlem längre
Här blommar du ut i färg och fantasi och resultatet är så bra!
2016-03-11

    Jag är fan större än Sartre
Roande läsning!
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf