Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hjärnan spricker


Varför gillar man olika saker? Alltså varför tycker jag inte om att spela fotboll men älskar att dansa? Jag tänker mig längre bak, okej ja gillar inte fotboll för att jag är boll rädd, okej varför är jag boll rädd? Jo min bror sköt en boll rakt på min näsa när ja va liten. Men är alla mina åsikter ifrån någon händelse som faktiskt hänt tidigare? Alltså jag är ju jätteflygrädd tex har det något att göra med vad jag upplevt? Eller sett? Eller är det ett beteende jag tagit av någon annan omedvetet som tex av min mamma? Och varför gillar jag så mycket att dansa då? Är det för jag gillar känslan av det eller har en annan upplevelse spelat in på det också? Och varför ska man ogilla och gilla saker? Vad är det bra och dåligt för? Kan man ändra det själv? Kan man lära sig? Kan alla lära sig? Eller kan man bara till en viss del ändra sina känslor? Kan man gilla allt eller inget? Ändrar man sig med åldern eller av annat? Varför dras vissa till personer som gillar samma som en själv och andra till motsatta personer? Har också de med andra upplevelser att göra? Är det då pågrund av vad jag gillar och ogillar som jag har dom vännerna jag har? Eller därför jag har dom betygen jag har? Eller därför jag beter mig som jag gör? Eller faktiskt att folk uppfattar mig på ett visst sätt. Vad är egentligen rädsla? Kan man övervinna rädsla helt och hållet? Ska rädsla finnas för att få oss känna oss bra när vi överkommit något? Eller finns de faktiskt för att dra ner oss människor ifrån saker? Nu blev det massor av frågor...




Fri vers (Fri form) av Rosielindberg
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-11 21:27



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Klockrent! Vem frågar sig inte, och vem vågar erkänna det undras... Beundrar att du genom frågandet med patos belyser frågeställandets vikt i våra liv! Tack!
2016-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Rosielindberg
Rosielindberg