Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ehm jaha såhär tänker du?

Det började som en tanke.
En enda enkel tanke.

Tankar är vad som styr oss, eller?
Tankar är vad som berör oss, eller?
Tankar är vad som faktiskt gör oss till människor, eller?

En tanke, två tankar.
Nu börjar spridningen. Spridningen av tanken.
Den gror som ett frö i hjärnan och sträcker ut sig i hela huvudet.

Tankar är vad som gör oss rädda, eller?
Tankar är vad som gör oss elaka, eller?
Tankar är vad som får oss att förmedla saker till varann, eller?

Huvudet är täckt av tankar.
Tankespridningen förs ner genom ansiktet ner till halsen.
Tanken rinner som tjock svart gegga långsamt ner.
Ska tanken hinna före mig?

Tankar är vad som gör mig till mig, eller?
Tankar är vad som får mig att impulsgöra saker, eller?
Tankar är vad som startar och avslutar allt, eller?

Tanken har vunnit loppet.
Tanken har nått sista biten av mina tår och jag består nu av mörk kletande gegga.
Tankarna har tagit över mig, tankarna har tagit över oss.
En tanke räcker till att förinta alla andra, en tanke räcker för allt.
Det började med en tanke, och det slutar med en tanke som börjar en annan...




Fri vers (Fri form) av Rosielindberg
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-21 22:29



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Våra tankar är en mäktig kraft.. Det är inte det som händer utan hur vi tänker om det som händer som betyder..,
2016-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Rosielindberg
Rosielindberg