Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRBLOT

Dags att städa ut, bastun är het
mormor sopa ihop enriset
högg nytt och kasta salt i hörnen
backen doftade av blot och orent

häng linnet över ugnen och löga
bleka lyste kvinnokropparna, svettstarkt

trettondag det är trettondagar kvar
mässade mormor, vattnet
fräste i protest över glödgade stenar

barnet i mig gnällde oförstående
korsets högtid då skall jag ren och lögad
syndfri återfå välsignelsens löfte

© Bosse 12 mars 2016.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-12 20:17



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tron finns/finns inte
Överallt /ingenstans
(även i en bastu)
Beroende på inställning.
Fint,ömsint minnesskaldat!
:)

2016-03-13

  Niliboy
Ja, nog känner man sig befriad efter en bastu lögning, härlig dikt!, å härligt att vara finne! Birger
2016-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Det är Jesu blod som renar - om man tror.
Bastun gör ingen skillnad när det gäller det andliga.
2016-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten