Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GLÄDJEÄMNEN I

Varför grubbla  och  oroa sig över  ensamheten,
när du kan glädja dig över att inte  behöva oroa
dig för att behöva sörja över någon  du inte kan
förlora ?  dessutom  besparar  du andra sorgear-
betet när och om du går bort före.

Låter  det  egoistiskt  så  låt  kalla  det  för enkel
självbevarelsedrift eller  överlevnadsstrategi  av
livsvisdom

Ensamhetskänslan är obefintlig  för  de  som är
medvetna om alltings  elementära  närvaro, och
så länge det finns ett grässtrå, är  du inte ensam.

Man kan lära mycket av en husspindel eller mus.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-19 00:21



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hahaha .... jadu,aldri får man va ifred,kanske därför vi människor alltid har krigat ? men råttan,spindeln o husfluga dem låter jag vara ifred så länge de låter mig arbeta ostört,och jag tror att vi förstått varandra genom åren.
2016-03-19

  gunnnar nylund VIP
Ja, ha,ha känner igen det där. Har en
del husspindlar som hör till bekantskapskretsen. En stor rackare i
köksfönstret, en blygare inne på WC,
samt en i sovrummet... men den verkar
ha flyttat nu. Tur att man har katter, de
är lite lättare att kommunicera med.
2016-03-19

  Carola Bouvin
Vackra tankar! Tack!
2016-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP