Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LAGARNAS UPPKOMST (I)

På den  tiden, när  ännu  inga  lagar av människo-
hand tecknats, var endast  naturlagarna rådande,
där den starkaste överlevde.

Då rådde fullständig anarki, som  vem  som helst
kunde slå ihjäl vem som helst,utan rättvis åtbörd,
då var hela jorden ett stöldbegärligt gods, där var
och en snodde åt sig så mycket  landvinningar de
kunde.

När så de rikaste  i  sin  enväldighet  satte  på  sig
kungakronan och förlorarna törnekransen,antogs
de mänskliga lagarnas  intåg  i  civilisationen, där
religiösa påbud  endast  utgör  en  ursäkt  som  be-
dräglig livslögn,vilka endast ytterliggare bekräftar
den opålitliga människans natur.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-19 17:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP