Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN HIMMELSKA SÄGEN

DEN HIMMELSKA SÄGEN

Vi har himlen i byrålådan och ibland kan vi inte riktigt får
den fram
Vi kan vara som vilda djur men inom oss, finns det mjuka som
ett vitt lamm
Den möjligheten at kunna välja hur man vill att världen
ska se ut
Om vi inte tar oss samman kan det bli så att den faktiskt
tar slut

Man borde ta upp himlen ibland och riktigt låta den
värma oss
Inte som idag när den är riktigt seg och nästan känns
som en bromskloss.
Visst har man många gånger funderingar, men man hoppas alltid
att himlen är blå
Kärlekens manifest är ju när man tycker om varandra så mycket, så
man blir två

Horisonten har en inre verkan på oss var finns där borta bakom
nästa molntapp
Det är faktiskt så att ingen av oss kan läsa, vad det står för meddelande
på himlens lapp
Visst kan fantasin segla iväg mot en värld där ingen gråter eller
har sorg
Men är det sant att där uppe bland molnen finns det guld både på
gator och torg

Men jag lilla människa på jorden, vart för ni mig när jag en gång
kommer dit upp
Blir det klang och jubelfest eller det vanliga att nu blir jag
faktiskt väckt av himlens tupp
Då är det för sent att göra något åt min färd genom den himmelska
vägen
Då kommer man att förstå att kärleks manifest är hoppet
och tron, den himmelska sägen

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 289 gånger
Publicerad 2016-03-20 09:38



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
En så fin reflektion över liv och hädanfärd.
2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj