Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INNANDÖMETS TRIUMFER

De som inte  lyckas  leva  upp  till sitt oförtjänta
eller  förtjänta   rykte,  bevisar  därmed  ryktens
bärighet, såsom  förtal, förhastade förhoppning-
ar  och  missförstånd, där  alltsomoftast  teorier
sällan går hand i hand i praktiken.

Det som därmed ger den  utsatte  en överlägsen
glädje, är  när  det  visat sig att  det  var värre än
vad ryktet förmenade  både i glans  och överdåd-
ighet,i dess motsatser,vilket ger ryktesspridarna
 ett  offentligt  misstroendevotum,  som  lögnare 
och kvacksalvare, besatta av sin avund.

Vad som därtill i offentlighetens ljus visar sig är
den  skammens  stämplar på deras pannor, som
bärare av lögnens  signum, vilka  personer  med
sanningslidelsens patos,lär akta på.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-20 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP