Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HON ÄR DEN SJÄLSFRÄNDE SOM MÅNGA ENSAMMA VANDRARE SÖKER

Hon är hunsad och förljugen av de  flesta i
flocken,hon gör sig inte till, passar  inte in,
utan är den hon är och hon tål att tittas på.

Hon är den missförstådda,den man lägger
krokben för, misstänkliggör och vanställer,
med rykten,för att skyla över sin egen otill-
räcklighet.

Hon är den som de projicerar sina tillkorta-
kommanden på.
Hon är något så unikt som en "personlighet"
med ett "egenvärde" olikt alla andras.

Hon är den de önskar att de kunde vara,en-
sam och fri från grupptryckets sociala bojor,
vars förljugna gemenskap, i  lögner smidas,
av rädsla för att bli synliga.

Hon  är den  !  själsfrände många  ensamma
vandrare söker.
                                        *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-21 14:06



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
If you cannot be the poet,be the poem.
2016-03-21

  Valkyria-Fatale
Jag tar åt mig av din text. Jag är en av dem. En av "hon". Igenkänningsfaktor direkt!

Du satte pricken över i:et.

Flocken gillar helt enkelt inte mig.

Och du uttryckte det så bra, med dina ord i din dikt!

Tack // V-F
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP