Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken en poesi av sällan skådat slag

Kärleken en poesi av sällan skådat slag

Ibland känner jag mig som ett skepp ute på ett mörkt vatten
Att orättvisorna kan ibland ta lustiga vändor i debatten
Borde det inte finnas en hamn för alla oroliga själar på jorden
Att bara kunna ta ner seglen och inte alls höra de där glåporden

Bränningarna kan vara ett hinder att nå den strand du önskar
Man vill naturligtvis se allt vackert när jorden riktigt grönskar
Ett litet frö kan ju växa till ett träd och ge ett grenverk så stor
Visst har man de här tankarna när man ska dra på sig sina snöskor

Låt oss så ett frö av kärlek och låt det få blomma i evigheten
Att människor fatta pennan och skriv en dikt som poeten
För visst har kärleken en poesi av sällan skådat slag
Den har funnit i så många år, balsamerad som någon i en sarkofag

Skeppet får inte driva vind för våg utan försök att förankra den
Om den behövs repareras så finns det faktiskt att tillgå, grodmän
För livet går att reparera, den har en fantastisk förmåga att läka
Alla varelser på jorden har ett berättigande från stora. till en liten räka

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 245 gånger
Publicerad 2016-03-22 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj